Γευσιγνωσία Αεροδρόμειο

Παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων

Με το επενδυτικό σχέδιο MACEDONIAN-GOURMET η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΕΑ στοχεύει στην παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών γαστρονομικών προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με καινοτόμα συσκευασία. Παράλληλα στοχεύει σε μια διαδικασία που βελτιστοποιεί τις αλυσίδες εφοδιασμού των συγκεκριμένων παραδοσιακών γαστρονομικών προϊόντων στην ίδια την επιχείρηση, και βοηθάει στον εντοπισμό των πιθανών αγορών και επιπλέον στηρίζει και αναπτύσσει κανάλια μάρκετινγκ για την προώθηση των γαστρονομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας τα οποία επιπλέον διαθέτουν καινοτόμα συσκευασία – premium προϊόντα.

page 0001

Στόχοι

Η παραγωγή παραδοσιακών έτοιμων φαγητών που θα συνδεθούν με την ευρύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και προβολή της «Μακεδονικής Κουζίνας» τα οποία υλοποιούν η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η ανάπτυξη και παραγωγή εδώδιμης μεμβράνης ως ένα εναλλακτικό καινοτόμο μέσο συσκευασίας των τροφίμων, με στόχο να προσδώσει στα παραγόμενα προϊόντα βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αυξημένο χρόνο ζωής το οποίο υλοποιεί το Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – ΑΠΘ με υπεργολάβο το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων – Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο σχεδιασμός και η παροχή εξειδικευμένης διαχείρισης logistics και μάρκετινγκ, υπηρεσίες που βοηθούν την επιχείρηση να εντοπίσει (i) τις πιθανές αγορές και τις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών

(ii) τον τύπο των προϊόντων που θα παράγονται και θα διακινούνται, (iii) το στυλ και τη συσκευασία των προϊόντων (iv) τους ενδεδειγμένους τρόπους μεταφοράς και (v) τις βέλτιστες διαδικασίες διανομής και τις πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών και (vi) την ένταξή της σε δίκτυα με καινοτόμες εφαρμογές (vegan, vegetarian, gluten free, gmo free, zero food miles) που υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – ΑΠΘ. Το MACEDONIAN GOURMET στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη σήματος ποιότητας για Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν Ε.Π.Ι.Π. για το προϊόν «Μελιτζάνες αλά ελληνικά (με ντομάτα και τυρί φέτα)» / «Melitzanes ala ellinika». Με τη χρήση του σήματος ποιότητας διασφαλίζεται όχι μόνο η παραγωγή πιστοποιημένου ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος αλλά και η επιτυχημένη προώθηση του στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Οι προδιαγραφές πιστοποίησης καλύπτουν όλες τις φάσεις παραγωγής, από την προέλευση των προϊόντων, την παραγωγική διαδικασία, τη μεταποίηση, την τυποποίηση και τη διάθεση.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Γεώργιος Σαμούρης, e-mail: samouris@elgo.gr

Φωτογραφικό Υλικό