Λαογραφικό Μουσείο

Μενού

Την προετοιμαία του μενού έχει αναλάβει προσωπικά ο Chef Γιώργος Παλησίδης 

Ποικιλία τυριών από Επαρχία Λαγκαδά

Κασέρι ΠΟΠ, Κασέρι με πιπεριά & βότανα, κεφαλοτύρι, φέτα ΠΟΠ, κατσικίσιο

Burger πρόβειο

με ψωμάκι με sause πρόβειου γιαουρτιού, ψητή μελιτζάνα, μπιφτεκάκι από πρόβειο κρέας 

Μουσακάς Λαγκαδιανός

με μελιτζάνες Λαγκαδά, μοσχάρι σάλτσα κιμά Κόκκινης Φυλής, κρέμα από γάλα Λαγυνών

Αρνάκι χεράκι λεμονάτο

με πουρέ πατάτας από Μεγάλα Λιβάδια (Πάικο) με πρόβειο γάλα Κολχικού

Σουτζουκάκια Λαγκαδά με ρίγανη Μαυρούδας

μ ε  ρύζι  χαλάστρας αρωματισμένο με πρόβειο βούτυρο συνοδεία πάπρικας κρέμα και τζατζίκι Ζαγκλιβερίου

Χοιρινό ψαρονέφρι με μέλι Σοχού και σουσάμι

με μανιτάρια Ασκού

Σιγομαγειρεμένο αρνάκι κοκκινιστό

με λαδερές λαγκαδιανές μελιτζάνες a la grecque

Σαλάτα Λαγκαδά

με ρόκα, μαρούλι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κασέρι με πιπεριά, ελαιόλαδο 

Σαλάτα κους κους

με ντοματίνια, δυόσμο, φέτα, ελαιόλαδο

Ψωμί

με δημητριακά και βότανα Θεσσαλονίκης

Γλυκά

Καρυδόπιτα με πρόβειο βούτυρο Ραβανί με πρόβειο γιαούρτι Δορκάδος

Ποτά

Αριάνι πρόβειο, Οίνοι Όσσας (600μ) από ελληνικές ποικιλίες
Ανθρακούχο νερό Θεσσαλονίκης